Sorbet neboli ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

26.09.2014 16:43

 

Sorbet je mražený dezert. Prostě druh zmrzliny. Ve francouzské kuchyni se sorbet podává i mezi chody k neutralizaci chutí. Původ sorbetu je podle nepotvrzených pověstí na římském dvoře císaře Nera. Údajně si nechával běžci dodávat sníh sesbíraný v horách, který byl posléze smíchán s medem a
vínem.

Oušťáci dodávají: v uplynulých čtyřech letech jsme úroveň životního prostředí výrazně pozvedli. Z veřejné zeleně už nemrazí, ale naopak se dá vychutnat a ocenit. Za náš sorbet se nemusíme stydět, zároveň víme o rezervách, které chceme řešit. Zmrzlina může být míchaná, ovocná, vanilková, čokoládová, točená nebo kopečková. Každému podle chuti. My se budeme snažit, aby Vám chutnala ta naše.

Sběrný dvůr a třídění odpadů

  • Zajistíme dokončení výstavby nového sběrného dvora
  • Ve snaze snížit místní poplatek za odpad připravíme pro občany města "motivační faktor" v třídění odpadu 
  • Prověříme zájem občanů o instalaci domovních kontejnerů na bioodpad
  • Prověříme efektivnost a reálnost výstavby městské kompostárny
  • Svoz a likvidaci odpadů zdarma neslibujeme. Nereálné sliby necháme jiným.

Veřejná zeleň

  • Budeme prosazovat konkrétní správcovství nad jednotlivými parky (jeden správce = jedna zodpovědnost) 
  • Jsme připraveni pokračovat ve zvelebování města výsadbou nové veřejné zeleně
  • Nadále zajistíme pravidelnou údržbu stávající veřejné zeleně
  • Budeme pokračovat v aktivním rozvoji Nadačního fondu ZELENÉ OUSTÍ
  • Prioritou je ve spolupráci s ústeckou římskokatolickou farností zpřístupnit zahradu starého hřbitova
  • Podpoříme záměr výkupu parku v Hylvátech a jeho následnou revitalizaci vč. plochy před hasičskou zbrojnicí Hylváty
  • Naším záměrem je úprava parku pod Roškotovým divadlem – např. venkovní ateliér a galerie SŠUP
  • Zvýšenou péči chceme věnovat městským hřbitovům